Bet vis viena man pačios maloniausios akimirkos būna fikos metu. Fika (tariama fyka) tai švedų žodis, neverčiamas į kitas kalbas. Galbūt jis skamba nemaloniausia, tačiau jo reikšmė labai patraukli. Tai kavos pertraukėlė, kai mėgaujantis popietės gėrimu ir saldumu burnoje sustoja laikas. Ir visai nesvarbu, kad aš nesu kavos mėgėja, tačiau kartais kavos puodelis su šviežiais, šiltais, su meile ruoštais sausainiais sustabdo ir mano laiką.
Angliški biskvitiniai sausainiai su šiek tiek citrinos
Reikės:
- 3 kiaušiniai,
- 1 žiubsnelis druskos,
- 100g cukraus,
- 1 citrina,
- 75g miltų,
- 75g krakmolo,
- 200g šokolado (rinkitės jums labiausiai patinkantį - juodą, pienišką ar baltą).
1. Atskirti kiaušinių trinius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir druska gerai išplakti, kol masė taps balkšva.
2. Nuplauti citriną. Nutarkuoti jos žievelę ir įdėti į trynių masę, taip pat išspausti pusės citrinos sultis. Viską išplakti.
3. Baltymus išplakti iki standumo (apvertus dubenį jie neturi iškristi) ir įmaišyti į trynių masę. Atskirame inde sumaišyti miltus ir krakmolą. Galiausiai juos įsijoti ir viską gerai išmaišyti.
4. Kepimo blėką užtiesti kepimo popieriumi. Šaukštu formuoti apvalius sausainius. Kepti 200'C apie 10min. (kepiau 7min kaitinant viršų ir apačią, o likusioms 3min + karštas oras, tam kad apskrustų).
5. Iškepusius sausainius išimti ant grotelių ir atvėsinti.
6. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir į jį iki puses pamirkykite sausainius. Palikite sustingti.
Skanaus !
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą